A Labdarúgó Európa Bajnokság budapesti mérkőzéseire nézőként utazó személyekre vonatkozó beutazási feltételek

 

A budapesti Puskás Arénában tartott mérkőzésekre nézőként utazó személyek (külföldiek is) a járványüggyel összefüggésben hozott beutazási korlátozások alól mentesülnek a következő feltételekkel.

A beutazni szándékozó személynek a mérkőzésre szóló érvényes jeggyel kell rendelkezniük.

A mérkőzésekre külföldről beutazni szándékozó személyeknek emellett a beutazás időpontjától számított, 72 órán belül elvégzett, negatív eredményű PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Magyar vagy angol nyelvű teszteredmények fogadhatók csak el, és a teszteredménynek nyomtatott formában is rendelkezésre kell állnia.

 

Külföldön kiállított védettségi igazolvánnyal is lehetséges a beutazás, feltéve, ha a védettségi igazolást olyan ország állította ki, amely egyezményt kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, vagy Magyarország az igazolást egyoldalúan elismeri. A kormányzati weboldalon megtalálható ezen országok országok aktuális listája.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/vedettsegi-igazolvanyok-elfogadasa-20210530

 

A részletes szabályokat a 288/2021 (V.28) Korm. r. tartalmazza.

A kormány a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő nemzetközi sportesemények megrendezésének szabályairól (gov.hu)

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-nemzetkozi-tapasztalatokat-figyelembe-veve-dontott-kozelgo-nemzetkozi-sportesemenyek

https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/event-guide/