Tisztelt Magyar Honfitársaink,


A március 23-án szervezett különgép után újabb lehetőség körvonalazódik arra, hogy a még mindig Lengyelországban tartózkodó, de Magyarországra hazatérni kívánó magyar állampolgárok (valamint külföldi családtagjaik, illetve az állandó jelleggel Magyarországon élő, tartózkodási engedéllyel rendelkező EGT állampolgárok) hazatérhessenek.

A távoli (ázsiai és amerikai) országokból Varsón keresztül hazatérő magyar állampolgárokat szállító újabb budapesti különgépre Varsóban lehetőség van felszállni. A repülőgép várhatóan március 27-én, pénteken (holnap!) késő este (22 óra után) indul Budapestre a Varsó Chopin nemzetközi repülőtérről.

A hazatérni szándékozóknak lengyelországi tartózkodási helyükről önállóan kellene eljutniuk a repülőtérre. (Az országon belüli távolsági közlekedés egyelőre biztosított.)

Kérjük, hogy mindazok a magyar állampolgárok és állandóan Magyarországon élő külföldi állampolgárok, akik szeretnének élni egy ilyen hazatérési lehetőséggel, jelentkezzenek e-mailen vagy telefonon az igényfelmérést koordináló Krakkói Főkonzulátuson:

consulate.krk@mfa.gov.hu

+48 694 374 836

2020. március 26-án (vagyis ma) 20.00 óráig!

Kérjük a jelentkezéskor megadni a nevet, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot és az utazáshoz használni kívánt okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) számát.

Kérjük, hogy azok a személyek is jelentkezzenek újra, akik korábban már jelezték külképviseleteinken hazatérési igényüket, és erősítsék meg, hogy jelen feltételek mellett továbbra is érdeklődnek-e a hazajuttatás iránt. A repatriációs művelet további részleteiről (pontos időpont, árak, jelentkezés módja) már csak a jelen igényfelmérésre jelentkező személyeket fogjuk tájékoztatni.

2020. március 26.

 

Magyarország Nagykövetsége, Varsó

Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó

Magyarország Alkonzulátusa, Wrocław