1 Apr

UTOLSÓ HAZATÉRÉSI LEHETŐSÉG!!!

Tisztelt Magyar Honfitársaink,

a március 23-án, 27-én és 31-én szervezett különgépek után április 4-én (szombaton) este egy utolsó, távoli országokból Varsón keresztül evakuált magyar állampolgárokat hazaszállító különgép indul a varsói Chopin repülőtérről Budapestre. A gépet a még mindig Lengyelországban tartózkodó, de Magyarországra hazatérni kívánó magyar állampolgárok (valamint külföldi családtagjaik, illetve az állandó jelleggel Magyarországon élő, tartózkodási engedéllyel rendelkező EGT állampolgárok) vehetik igénybe.

MIVEL A LOT ÁPRILIS 5-TŐL FELFÜGGESZTI A REPATRIÁCIÓS JÁRATOKAT, TOVÁBBI SZERVEZETT HAZAUTAZÁSI LEHETŐSÉG MÁR NEM LESZ!

A hazatérni szándékozóknak – mint a korábbi különgépek esetében – lengyelországi tartózkodási helyükről önállóan kell eljutniuk a repülőtérre. (Az országon belüli távolsági közlekedés egyelőre biztosított.)

Kérjük, hogy mindazok a magyar állampolgárok és állandóan Magyarországon élő külföldi állampolgárok, akik szeretnének élni a hazatérési lehetőséggel, jelentkezzenek e-mailen vagy telefonon az igényfelmérést koordináló Krakkói Főkonzulátuson:

consulate.krk@mfa.gov.hu

+48 694 374 836

2020. április 2-án (csütörtökön) éjfélig!

Kérjük a jelentkezéskor megadni a nevet, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot és az utazáshoz használni kívánt okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) számát. Kérjük, hogy azok a személyek is jelentkezzenek újra, akik korábban már jelezték külképviseleteinken hazatérési igényüket, és erősítsék meg, hogy jelen feltételek mellett továbbra is érdeklődnek-e a hazajuttatás iránt.

Az újabb repatriációs művelettel kapcsolatos kérdésekkel telefonon a +48 694 374 836 számon lehet érdeklődni. A repatriációs művelet további részleteiről (pontos időpont, árak, jelentkezés módja) már csak a jelen igényfelmérésre jelentkező személyeket fogjuk tájékoztatni.

2020. április 1.

Magyarország Nagykövetsége, Varsó
Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó
Magyarország Alkonzulátusa, Wrocław