Új járványügyi szabályozás Lengyelországban

Az eddig közzétett információk ismeretében:  

2021.02.27-től (szombat) a cseh és a szlovák határszakaszokon csak 48 óránál nem régebbi, negatív teszteredmény felmutatásával lehet belépni Lengyelországba! Ennek hiányában 10 napos karanténkötelezettség van érvényben. A kivételek felsorolásáról eddig még nem volt bejelentés.

Mentesülnek a karanténkötelezettség alól, akik:

- igazolják, hogy valamelyik - az EU által jóváhagyott – COVID-19 oltóanyaggal lettek beoltva (2021.02.22-től hatályos);

- a beutazást megelőző 48 órán belül kézhez vett PCR típusú negatív COVID teszttel rendelkeznek;

- Lengyelországban és a szomszédos országokban tanulnak, illetve azok gondviselői.

Jelezzük továbbá, hogy Lengyelországban kötelező szabad téren a maszk viselése! Szombattól a száj és az orr eltakarása kizárólag védőmaszkokkal lesz lehetséges, a sál, a kendő vagy az átlátszó műanyag arcmaszk ezentúl önmagában már nem elég.

Ezenfelül szombattól bevezetik a regionalitás elvét: a Varmia-Mazúriai vajdaságban visszaállítják a szigorított korlátozásokat (bezárják bevásárlóközpontokat, a színházakat, a múzeumokat, a mozikat, az uszodákat és a hoteleket is, az általános iskolák 1-3. osztályainak a tanulói is visszatérnek a távoktatáshoz).

Február 23-tól a szanatóriumokban és gyógyüdülőkben – a járványügyi előírások betartása mellett – hat napnál nem régebbi, negatív teszteredménnyel lehet tartózkodni. A teszt ingyenes.

További részletes és folyamatosan frissülő információ az ,,Utazási tanácsok” fül alatt.