A kérelem benyújtásának módja

Másolat hitelesítését, illetve hiteles másolat készítését mind személyesen az ügyfélfogadás során, mind pedig postai úton lehet kérelmezni.

 

Személyesen benyújtott kérelem

A kérelem benyújtására csak előzetes időpont-egyeztetés alapján kerülhet sor, erről további információt az Ügyfélfogadási rend menüpont alatt talál.

 

Postán benyújtott kérelem

A postán benyújtott kérelem esetén a konzulátus kéri, hogy az eredeti okiratot minden esetben küldje el. Ezen kívül kérjük: jelezze azt is, ha nem szeretné, hogy a fordítást az eredeti okirathoz tűzzük hozzá. Ez utóbbi esetben a konzulátus hiteles másolatot is készít, de fontos, hogy csak akkor tudunk bármilyen hitelesítést elvégezni, ha látjuk az eredeti okiratot!

 

Hiteles másolat készítése, az eljárás díja

Az Ön által benyújtott eredeti iratról a konzulátus készít fénymásolatot, illetve hitelesíti azt. Ennek költsége az 1. és minden megkezdett 6. oldal után 20 EUR.

A konzulátus kéri, hogy postai benyújtás esetén az eredeti iratot mindig küldje meg!

 

Az eljárás ideje

A személyesen benyújtott kérelem esetén a hitelesített iratokat a konzulátus öt munkanapon belül postai úton továbbítja Önnek. Az eljárási idő ugyanakkor a konzulátus leterheltségének függvényében változik. A konzulátus munkatársai minden esetben megmondják, hogy mikorra várható a hitelesítés elkészülte, így esetenként a hitelesítés meg is várható.

 

Az eljárás díjának átutalása

Postai úton benyújtott kérelmeknél az eljárási díjat Magyarország varsói Nagykövetségének bankszámlájára, előre kell átutalni. Erről további információt a Tájékoztató a banki átutalás feltételeiről című menüpont alatt talál.

Az oldal tetejére