• Konzuli eljárási díjak EUR (pdf)
 • Befizetés a konzulátuson személyes ügyintézés esetén

  A konzuli eljárások díjainak befizetésére ügyfélfogadási időben, a kérelem benyújtásakor kizárólag bankkártyával van lehetőség.

  Konzuli díjak fizetése:

  A Külgazdasági és Külügyminisztérium csatlakozott a központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez (továbbiakban: EFER), mely lehetővé teszi, hogy a külképviseletek nagy részén, valamint a központi ügyfélszolgálaton egységes elektronikus fizetési rendszerben és módon történjen a konzuli díjak beszedése. Az EFER által elérhető elektronikus szolgáltatással az ügyintézés gyorsabbá válik és az ügyfél részére elektronikus úton történik az e-bizonylat megküldése a fizetést követően. 

  2023 októberétől a konzuli ügyek díját EUR pénznemben kell befizetni. A külképviseleteken az EFER POS terminálokon végrehajtott fizetés nemzetközi vásárlásnak minősül, amelyhez nemzetközi fizetésre engedélyezett bankkártyára van szükség. A rendszer a következő cégek által kiadott betéti kártyákat (debit card) és hitelkártyákat (credit card) tudja kezelni: VISA, MasterCard, Maestro. Ezen túlmenően a rendszer a Revolut és más hasonló cégek kártyáit is elfogadja, amennyiben azok is VISA, MasterCard és Maestro típusú kártyák. A rendszer ugyancsak tudja fogadni ezen kártyáknak a mobiltelefonra telepített digitális változatát, amennyiben az NFC technológia a készüléken rendelkezésre áll.

  Jelezni szeretnénk, hogy a fentiek értelmében tehát a złoty vagy más pénznem alapú bankszámlához tartozó bankkártyával továbbra is lehet fizetni, a konzuli díj azonban EURO pénznemben kerül levonásra. Kérjük, ellenőrizzék bankkártyájukat az ügyintézés előtt és tájékozódjanak, hogy bankkártyájuk nemzetközi fizetésre alkalmas-e.

  Időpontot az Időpontfoglaló rendszerben lehet foglalni!

 • Befizetés postai úton történő ügyintézés esetén (csak kivételes esetben, konzulátusunkkal való egyeztetést megelőzően)

Postai úton benyújtott kérelmeknél az eljárási díjat Magyarország Varsói Nagykövetségének bankszámlájára, előre kell átutalni. Az utalást megelőzően kérjük, feltétlenül egyeztessen konzuli hivatalunkkal. 

 

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett neve:

Ambasada Węgier

Kedvezményezett címe:

00-546 Warszawa, Ul. Ks. I. J. Skorupki 5. 

Bank neve:

Citibank

Swift:

CITIPLPX

Számlaszám:

37 1030 1061 0000 0000 3021 4002

IBAN

PL 37 1030 1061 0000 0000 3021 4002

SWIFT KOD

CITIPLPX

A „megjegyzés” rovatba kérjük feltüntetni:

ügyfél neve, konzuli tevékenység fajtája

A konzulátus kéri az átutalást úgy indítani, hogy a küldő és a fogadó bank által levont díj ne Magyarország Varsói Nagykövetségét terhelje (tehát ténylegesen a konzuli díj meghatározott összege érkezzen a Nagykövetség bankszámlájára). 

A konzuli díj összegét, a díj kiszabásának módját az 5/2010. (XII. 31.) külügyminiszteri rendelet írja elő.

Amennyiben az adott eljárás során további díjfizetés szükséges, arról a konzulátus haladéktalanul tájékoztatást ad.