Eljárási díj

Amennyiben Magyarországon az útlevélkérelme benyújtásakor azt kérte, hogy azt Magyarország varsói Nagykövetségre továbbítsák, vagy egyéb okiratot kérelmezett magyar hatóságnál Magyarországon és az okirat kiküldését a varsói Nagykövetségre kérte, akkor az igényelt okmány átvételekor helyben, bankkártyával 40 EUR konzuli közreműködési díj fizetendő.

A varsói konzulátus kéri, hogy amennyiben Magyarországról útlevelet, vagy egyéb okiratot vár, úgy e-mailben küldje meg az alábbi adatokat a konzulátus e-mail címére:

  • név és születési dátum,
  • pontos lakcím Lengyelországban,
  • milyen okmányt/okiratot vár Magyarországról,
  • mikor adta be a kérelmét Magyarországon.

A személyes átvétel módja, nyitva tartási idő

Az útlevél, illetve az egyéb okmányok, okiratok személyes átvétele előzetes időpontfoglalás után, a konzulátuson ügyfélfogadási időben történik.

A konzulátus magyar és lengyel ünnepnapokon zárva tart.

Az átvételhez szükséges dokumentumok

A konzulátus kéri, hogy az útlevél, egyéb okmány vagy okirat felvételéhez hozza magával és mutassa be az annak kérelmezésekor kapott igénylőlapot, valamint a kérelmező személyazonosításra alkalmas okmányát (útlevél, személyi igazolvány). Amennyiben Ön útlevelet igényelt és még rendelkezik érvényes útlevéllel vagy ideiglenes útlevéllel, a konzulátus számára azt érvénytelenítés céljából át kell adnia. (Kérésére az érvénytelenített magánútlevelet visszaadjuk.)

A postai kézbesítés feltételei

A konzulátus az igényelt útlevet, illetve az egyéb okmányokat, okiratokat az alábbi feltételek megléte esetén postázza:

  • A 40 EUR konzuli közreműködési díj varsói Nagykövetség bankszámlájára való beérkezése. Erről további információt a banki átutalás feltételeiről című menüpont alatt talál.
  • Az útlevél kérelmezésekor kapott igénylőlap, valamint a kérelmező személyazonosításra alkalmas okmánya (útlevél, személyi igazolvány) másolatának megküldése.
  • Amennyiben kérelmezőként Ön még rendelkezik érvényes útlevéllel vagy ideiglenes útlevéllel, a konzulátus kéri annak megküldését az okmány érvénytelenítése céljából.
  • Amennyiben Ön a korábbi magánútlevelét visszakéri, úgy kérjük, erre vonatkozó kérését tüntesse fel.