Altusz Kristóf helyettes államtitkár hivatalos látogatásra érkezett Varsóba március 8-án. Délelőtt megbeszélést folytatott Beata Kempa, humanitárius segélyprogramokért felelős miniszterrel az üldözött keresztények védelméről és megsegítéséről, továbbá a migráció kiváltó okainak kezeléséről.

Munkaebéd keretein belül Bartosz Cichocki, európai ügyekért felelős helyettes államtitkárral tárgyalt. Szó esett a bilaterális kapcsolatok és a gazdasági együttműködés jelenlegi helyzetéről, illetve a közös infrastrukturális projektek kivitelezésének lehetőségeiről. További téma volt a visegrádi csoporton belüli együttműködés. A beszéléseken foglalkoztak a migrációs válsággal és ennek következményeivel az európai biztonságra nézve. A biztonságpolitikával kapcsolatos részben említést tettek az idei NATO csúcsra való felkészülésről, regionális együttműködésről, illetve a kelet-ukrajnai helyzetről és az ukrajnai kisebbségek jelenlegi megítéléséről.

Délután Agnieszka Markiewicz-csel, az AJC közép-európai igazgatójával is tárgyalt Altusz Kristóf a magyar nagykövetségen, ahol a lengyel-izraeli kapcsolatok aktuális kérdései merültek fel. A magyar helyettes államtitkár varsói látogatására a lengyel fél kezdeményezésére került sor, az állandó helyettes államtitkári szintű politikai konzultáció részeként.