Anyakönyvi kivonat igénylése

 

Anyakönyvi kivonat igényléséhez személyesen szükséges megjelennie Hivatalunkban, ehhez előzetes foglalás szükséges, melyet megtehet az Időponfoglaló rendszeren keresztül. Az időpontfoglaló rendszer az Időpontfoglalás menüpontból érhető el.

 

Konzulátusunkon az alábbi anyakönyvi kivonatok igénylésére van lehetőség:

Születés

Házasságkötés

Bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése

Haláleset

 

Az igényléshez szükséges:

  • Érvényes, fényképes személyazonosításra alkalmas okmány (útlevél/személyazonosító igazolvány)
  • Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt cimű formanyomtatvány  A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy az adatlapot kék színű tollal töltse ki mielőtt hivatalunkba látogat. Azonban kérjük, hogy azt majd csak a személyes ügyintézés során hivatalunkban írja alá.

** A formanyomtatványon kérjük, hogy válassza ki, hogy milyen típusú anyakönyvi kivonatra van szüksége.

** A formanyomtatványon jelölje azt is, hogy milyen nyelven (nyelveken) kér fordítást az anyakönyvi kivonatról. A fordítás egyszerre legfeljebb két idegennyelvi változatban igényelhető.

 

Az anyakönyvi kivonat kiállítása díjmentes eljárás.

 

Figyelem! Ahhoz hogy a konzulátuson ki tudjuk nyomtatni az anyakönyvi kivonatát, a kérelmezőnek szerepelnie kell az elektronikus anyakönyvi rendszerben.

Ahhoz, hogy – amennyiben nem szerepel – felvételét kérelmezhessük a rendszerbe, kérjük, hogy küldje meg nekik az alábbi adatait az  emailben:

 

  • Születési anyakönyvi kivonat esetében: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve,

 

  • Házassági anyakönyv esetén: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve, valamint a házasságkötés helye és ideje,

 

  • Halotti anyakönyv esetén: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve, valamint a haláleset helye és ideje.