Anyakönyvi kivonat igénylése

 

Anyakönyvi kivonat igényléséhez személyesen szükséges megjelennie Hivatalunkban, ehhez előzetes foglalás szükséges, melyet megtehet e-mail-ben vagy telefonon.

 

Konzulátusunkon az alábbi anyakönyvi kivonatok igénylésére van lehetőség:

Születés

Házasságkötés

Bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése

Haláleset

 

Az igényléshez szükséges:

  • Érvényes, fényképes személyazonosításra alkalmas okmány (útlevél/személyazonosító igazolvány)
  • Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt cimű formanyomtatvány  A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy az adatlappot kék színű tollal töltse ki mielőtt hivatalunkba látogat. Azonban kérjük, hogy azt majd csak a személyes ügyintézés során hivatalunkban írja alá.

** A formanyomtatványon kérjük, hogy válassza ki, hogy milyen típusú anyakönyvi kivonatra van szüksége.

** A formanyomtatványon jelölje azt is, hogy milyen nyelven (nyelveken) kér fordítást az anyakönyvi kivonatról. A fordítás egyszerre legfeljebb két idegennyelvi változatban igényelhető.

 

Az anyakönyvi kivonat kiálltassa díjmentes eljárás.

 

Figyelem! Ahhoz hogy a konzulátuson ki tudjuk nyomtatni az anyakönyvi kivonatát, a kérelmezőnek szerepelnie kell az elektronikus anyakönyvi rendszerben.

Ahhoz, hogy – amennyiben nem szerepel – felvételét kérelmezhessük a rendszerbe, kérjük, hogy küldje meg nekik az alábbi adatait az időpontkérő emailben:

 

  • Születési anyakönyvi kivonat esetében: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve

 

  • Házassági anyakönyv esetén: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve, valamint a házasságkötés helye és ideje

 

  • Halotti anyakönyv esetén: Születési családi és utóneve, születési helye (budapesti születés esetén a kerület száma is!) és ideje, édesanyja születési neve, valamint a haláleset helye és ideje