Magyarország Varsói Konzulátusán csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges az ügyintézés! 

Ez alól az alábbi ügyek képeznek kivételével:

 • érdekvédelmi ügyek,
 • az egyszeri hazautazásra szolgáló ideiglenes útlevéllel kapcsolatos ügyek.

Sürgősségi eljárás a konzulátuson nincs.

 ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE

Vannak olyan ügyek, amelyekhez nem az online időpontfoglaló rendszeren keresztül lehet időpontot foglalni. Ezekben az ügyekben kérjük továbbra is e-mailben kérjen időpontot.

E-mailen foglalandó időpont az alábbi ügyekhez:

- állampolgársági ügyek,

- konzuli igazolás lengyelországi házasságkötéshez, egyéb konzuli tanúsítvány,

- tartózkodási engedély iránti kérelem,

- adategyeztetés nyugdíjfolyósításhoz (életbenlét igazolása).

 

Mire figyeljek az időpontfoglalásnál?

 • Első lépésként ki kell választani az ügyintézés helyszínét és az ügytípust, és kötelező megadni az ügyfél telefonszámát és email-címét, hogy változás esetén könnyedén kapcsolatba léphessünk ügyfeleinkkel.
 • Az időpontot mindig az ügyfél nevére kell foglalni. A kiválasztásnál a személyek számánál azt kell jelölni, hogy hány ügyfél ügyét intézik az adott időpontban. Így például a gyermek útlevél kérelménél a gyermek nevét kell megadni, és egy főt kell kiválasztani, függetlenül attól, hogy a kérelem benyújtásakor a két szülőnek is jelen kell lennie.
 • Az ügyfélfogadási rendszerben az időpontfoglaláskor az alapügyet kell kiválasztani.
 • Külön időpontot kell kérni az egymással össze nem függő ügyek intézésére.
 • Amennyiben a szülők egyszerre több gyermek ügyét szeretnék intézni, akkor kérjük figyeljenek oda, hogy mindegyik gyermek összes ügyéhez külön időpontot szükséges foglalni!
 • Kérjük ügyfeleinket, hogy egy adott ügyre csak egy időpontot foglaljanak, elkerülve ezzel azt, hogy egy másik ügyféltől elveszik a lehetőséget.
 • Amennyiben nem tud megjelenni az ügyfélfogadáson, kérjük, hogy időpontjárt mihamarabb módosítsa vagy törölje, amit a visszaigazoló vagy emlékeztető emailben tud megtenni!
 • Késés esetén az ügyintézést nem tudjuk garantálni, így adott esetben új időpontfoglalásra lehet szükség.
 • Ahhoz, hogy egy ügyet az arra megadott időkereten belül el tudjunk intézni, kérjük  ügyfeleinket tisztelettel, hogy az ügyintézéshez szükséges adatlapokat/formanyomtatványokat KITÖLTVE szíveskedjenek magukkal hozni az ügyfélfogadásra. A konzulátuson a rövid ügyfélfogadási idők nem teszik lehetővé, hogy az ügyfelek a helyszínen kezdjék meg az adatlapok kitöltését. Ezért – a többi ügyfél érdekében – sajnos nem tudjuk átvenni azoknak az ügyfeleknek a kérelmét, akik nem megfelelően előkészített dokumentációval, kitöltetlen adatlapokkal érkeznek. Ilyen esetben az ügyfeleknek az ügyintézésre új időpontot kell foglalniuk. A szükséges formanyomtatványok letölthetők honlapunkról az egyes ügytípusoknál a Konzulátus menüpont alatt, illetve a Konzuli Tájékoztatás honlapjáról is.
 • Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal töltsenek ki és csak a konzulátuson írják alá!

Az időpontfoglalás szabályai:

IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE 

Az egyes foglalható ügytípusokra vonatkozóan a nagykövetség honlapja (Konzulátus menüpont alatt) – további részletes tájékoztatást tartalmaz. Kérjük, hogy az ügyintézés gördülékenysége érdekében ezeket a tájékoztatókat a megjelenés előtt szíveskedjen alaposan tanulmányozni, és az ügyintézésre minden szükséges dokumentumot magukkal hozni! Hiányos kérelem (pl. kitöltetlen adatlapok, hiányzó mellékletek) esetén ugyancsak nem tudjuk garantálni az ügyintézést, mivel az esetleges csúszás azoktól venné el az időt, akik felkészülten érkeztek az ügyintézésre. Amennyiben az ügyintézésre történő felkészülés során olyan kérdése merül fel, amelyre nem találja a választ a honlapunkon, e-mail címünkön készséggel állunk rendelkezésére annak érdekében, hogy ne az ügyintézéskor derüljenek ki a hiányosságok.