Másolat hitelesítése, hiteles másolat készítése

 

Másolat hitelesítése, hiteles másolat készítése személyesen vagy postai úton is intézhető, előzetes időpontfoglalással, melyet megtehet  e-mail-ben  vagy telefonon.

 

A kérelem személyes benyújtásakor be kell mutatni a kérelmező érvényes, fényképes személyazonosító okmányát, postai úton benyújtott kérelemnél pedig be kell küldeni az okmányról készített másolatot.

Fontos, hogy a kérelem postai úton történő benyújtása esetén az eredeti okiratot minden esetben küldje meg, valamint kérjük, tűntesse fel telefonszámát és e-mailcímét is.

 

  • Másolat hitelesítése: a konzuli részleg az Ön által készített másolatot hitelesíti az eredeti irat bemutatása mellett.
  • Hiteles másolat készítése: az Ön által benyújtott eredeti iratról a konzuli részleg készít fénymásolatot, illetve hitelesíti azt.

 

** A konzul másolat hitelesítés esetén a tanúsítványban kizárólag azt igazolja, hogy a másolat az előtte felmutatott okirattal megegyezik. Másolat hitelesítésekor az alapirat valódiságát, illetőleg a kiállításra jogosulttól való származását a konzul nem vizsgálja és nem is igazolja. 

 
Az eljárások díjáról a Konzuli Díjak menüpont alatt tájékozódhat.

személyesen benyújtott kérelem esetén a hitelesítés helyben megvárható.