29 Mar

Tisztelt Magyar Honfitársaink,


A március 23-án és 27-én szervezett különgépek után március 31-én (kedden) este újabb, távoli országokból Varsón keresztül evakuált magyar állampolgárokat hazaszállító különgép indul a varsói Chopin repülőtérről Budapestre. A gépet a még mindig Lengyelországban tartózkodó, de Magyarországra hazatérni kívánó magyar állampolgárok (valamint külföldi családtagjaik, illetve az állandó jelleggel Magyarországon élő, tartózkodási engedéllyel rendelkező EGT állampolgárok) vehetik igénybe.

A hazatérni szándékozóknak – mint a korábbi különgépek esetében – lengyelországi tartózkodási helyükről önállóan kell eljutniuk a repülőtérre. (Az országon belüli távolsági közlekedés egyelőre biztosított.)

Kérjük, hogy mindazok a magyar állampolgárok és állandóan Magyarországon élő külföldi állampolgárok, akik szeretnének élni a hazatérési lehetőséggel, jelentkezzenek e-mailen vagy telefonon az igényfelmérést koordináló Krakkói Főkonzulátuson:

consulate.krk@mfa.gov.hu

+48 694 374 836

2020. március 30-án (hétfőn) éjfélig!

Kérjük a jelentkezéskor megadni a nevet, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot és az utazáshoz használni kívánt okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) számát. Kérjük, hogy azok a személyek is jelentkezzenek újra, akik korábban már jelezték külképviseleteinken hazatérési igényüket, és erősítsék meg, hogy jelen feltételek mellett továbbra is érdeklődnek-e a hazajuttatás iránt.

Az újabb repatriációs művelettel kapcsolatos kérdésekkel telefonon a +48 694 374 836 számon lehet érdeklődni. A repatriációs művelet további részleteiről (pontos időpont, árak, jelentkezés módja) már csak a jelen igényfelmérésre jelentkező személyeket fogjuk tájékoztatni.

2020. március 29.

Magyarország Nagykövetsége, Varsó

Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó

Magyarország Alkonzulátusa,Wrocław